יום שבת, 18 בינואר 2014

עוגה לשישי - פאי וניל ואגסים של קרין גורן

ט"ו בשבט הגיע, מה שאומר שחייבים להכין עוגת פרי כלשהי לקינוח של יום שישי. פירות יבשים לא הכי אהודים במשפוחה, אז הלכתי על הפאי אגסים של קרין קורן מהספר הראשון. חשבתי שהרעיון של להשתמש באגסים משומרים יהיה שיחוק במתכון... אז חשבתי...

עמ' 50 בספר "סודות מתוקים" הראשון
באתר של קרין יש כביכול את המתכון, אבל לחלוטין "לא אפוי".
חסרה שם המלית ובמתכון לקלתית לא מופיע קמח... מוזר...
לקחתי על עצמי לפרסם את המתכון בשבילכם ומקווה שיפתרו את זה מתישהו באתר הרשמי.



האמת שאגס הוא לא אחד מהפירות האהובים עלי. אני לא שונאת אותו, כמו למשל, אפרסמון, אבל אני די אדישה אליו. תמיד כשקונים אותם טריים הם קשים מדי, המרקם שלהם כשהם בשלים הוא בין גויאבה לתפוח אבל לא אף-אחד מהם - פרי שלא סגור על עצמו. חשבתי שבגרסה המשומרת לפחות הם יהיו מאוד מתוקים, אבל מתברר שהם פשוט הופכים לתפלים...

טוב, די לקטר על פירות בחג האילנות. נעבור לדברים החיוביים ולתהליך העבודה:

למערבל מזון עם להב פלדה מכניסים את כל חומרי הקלתית - 

2 כוסות גדושות קמח (300 גרם)
1/4 כפית מלח
3/4 כוס סוכר (100 גרם)
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 ביצה טרופה


התבלבלתי ושמתי 3 כוסות קמח, האמת שלא שמתי לב לזה עד עכשיו
והבצק יצא מצוין. אז אולי עדיף לשים 3 וזהו. 
והביצה...

מעבדים בפולסים עד לקבלת בצק אחיד.


עוטפים את הבצק בניילון נצמד ושולחים למקרר לשעתיים. אני קצת חתכתי פינות פה, כי לא היה לי הרבה זמן וגם כי חורף, וגם ככה קר. אז הבצק היה במקרר רק שעה ולא היו לי בעיות איתו.


מוציאים מהמקרר ומרדדים על נייר אפייה לעיגול בעובי כחצי סנטימטר. לבצק יש טעם מעולה, דרך אגב, לא התאפקתי ונשנשתי קצת :) 


מניחים את הבצק על התבנית ומסירים את נייר האפייה.


מהדקים את הבצק לתבנית. עוגיו.נט תמיד אומרת שחייבים להקפיד על 90 מעלות בין השוליים לתחתית כדי שהבצק לא ייפול ויתכווץ במהלך האפייה. טיפ ששווה לאמץ.


עם המערוך מורידים את שאריות הבצק ומחוררים את הבצק עם מזלג. מניחים בפריזר ל-10 דק' ובינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

אחרי 10 דק' מכניסים את הבצק ל-15 דקות אפייה עד שהוא מזהיב. מצננים ומכינים בינתיים את המלית והאגסים - 



1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 כוס חלב (120 מ"ל)
5 כפות אינסטנט פודינג וניל (50 גר')
5 כפות אבקת סוכר (50 גר')
2 ביצים
1 קופסה שימורי אגסים, מסוננים

מעלים את הטמפ' בתנור ל-190. טורפים (לא מקציפים) את כל חומרי המלית מלבד האגסים. 
את האגסים חותכים בצורת מניפה (פורסים לפרוסות אך משאירים אותן מחוברות בבסיס).



מסדרים את האגסים בתבנית ושופכים מעל את המלית ממש עד קצה הקלתית.
מכניסים לתנור ל-30 דק' עד שהשוליים יציבים והמרכז עדיין רוטט. מצננים לפני הגשה.


יצאה ממש כמו בתמונה!

(התמונה המקורית מהספר)








היו לי כמה פאקים עם הביצוע - מלבד העובדה שהוספתי עוד כוס קמח לבצק, מה שדווקא לא פגם בתוצאה הסופית, נראה לי שגם שכחתי את אבקת הסוכר במלית ולא ציננתי את העוגה מספיק לפני ההגשה. זה קרה בגלל שמיהרתי. לא הכנתי את הקלתית לפני שהלכתי לשנ"צ, אלא אחרי, לקראת חמש; מה שאומר שהייתי לחוצה לקראת ארוחת הערב ב-19:30. הוצאתי את העוגה ממש כמה דקות לפני שיצאתי לפגוש את אמא בחדר-אוכל, ולכן העוגה הצטננה אולי חצי שעה לפני שהאחיינים וגיס 1 התנפלו עליה. כשלקחתי פרוסה נוספת אחרי שהעוגה עמדה בחוץ איזה שעתיים, המלית הייתה הרבה יותר יציבה והטעמים יותר מודגשים.

עם זאת, היה קונצנזוס במשפחה שהאגסים ממש לא משהו. אחיין 1 (16) ציין שהוא אפילו מאוכזב מכך שהשתמשתי באגסים מקופסא ולא טריים. אני חושבת שהסיבה שמשתמשים פה במשומרים היא שאין יין במתכון. רוב מתכוני האגסים כוללים שימוש ביין שמרכך את האגסים ומשלים את הטעם שלהם. אני באופן אישי לא אוהבת יין בכלל, ונראה לי שקרין ניסתה להתאים את המתכון כדי שיתאים לכל המשפחה. 

דבר המבקר:
הקלתית זכתה למחמאות מאחות 1 וגיס 1, אחיין 3 (9) הכריז שהוא מזמין את העוגה ללא האגסים אבל לא התלהב מהמלית בכלל והזמין עוגיות לשבוע הבא. אחיין 2 (13) עשה טובה וטעם, אבל ממש לא התאהב. אמא המליצה לנסות פעם הבאה את העוגה הזו עם שימורי משמשים, אפרסקים או תפוחים מבושלים.

חג ט"ו בשבט שמח לכולנו! אשמח לתגובות :)

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה